Over Verhalenverteller Pauline Seebregts

Op 28 januari 2017 werd Verhalenverteller Pauline Seebregts gekozen tot Vertelambassadeur van 2017 voor Nederland en Vlaanderen. Jury Rapport Pauline Seebregts 

Vertelambassadeur. Behalve dat de Vertelambassadeur zich inzet om het vertellen van verhalen op bredere schaal onder de aandacht te brengen kreeg zij ook een extra taak. En wel; ‘op zoek te gaan naar welke verhalen verteld moeten worden in deze tijd en wegen te zoeken om wat zij vindt, kenbaar te maken ook buiten de wereld van het vertellen’.

Met deze vraag voel ik me zeer verbonden. Voor mij gaat dat over op zoek gaan naar die kleine verhalen die het grote zichtbaar maken. Verhalen die vertellen over de menselijke maat maar ook hoe mensen zichzelf weten te overstijgen. Dat is wat mij inspireert als Vertelambassadeur. Graag deel ik dan ook mijn ervaringen, belevenissen en inzichten als Vertelambassadeur via o.a. dit blog. Je bent welkom om de berichten te volgen!’

Pauline Seebregts. Professioneel verhalenverteller Pauline Seebregts maakt vanuit haar eigen bedrijf Storywise voorstellingen waarmee ze optreedt in het land. Haar voorstellingen hebben vaak maatschappelijke relevantie met thema’s als vluchtelingen, (mantel-)zorg en welzijn, eenzaamheid, huiselijk geweld en pesten. Maar ook thema’s als religie en natuur.

Daarnaast werkt zij als trainer en coach. Zij werkt veelvuldig in bedrijven en organisaties meer toegepast met Storytelling. Hierbij maakt zij ‘verhalen op maat’ en zet zij verhalen in bij o.a. veranderingsprocessen. Ook begeleidt zij bestuurders en (management) teams bij het ontwikkelen en vertellen van hun eigen (professionele) verhaal. Zij is bestuurslid van het Storytelling Gilde, een vakvereniging van bevlogen en ervaren Storytellingspecialisten in Nederland, die verhalen inzetten in en voor organisaties.

Tevens is zij freelance staflid en docent aan de Vertelacademie in Utrecht. Mensen worden hier opgeleid in de kunst van het vertellen van verhalen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s